ZALETY WIN BIODYNAMICZNYCH


• Wina naturalne są smaczniejsze od win konwencjonalnych
• Naturalne metody uprawy winnicy gwarantują odzwierciedlenie poprzez wino tak jej największego potencjału, jak i „ducha” terroir
• Każde z win charakteryzuje się silniejszą indywidualnością niż wina konwencjonalne
• Jest korzystniejsze dla zdrowia (w umiarkowanych ilościach)
• Wszystko co odnajdujemy w winie naturalnym pochodzi wyłącznie z wyhodowanych gron
• Wina naturalne to korzystniejszy stosunek ceny do wartości bowiem oferują więcej niż oferowałoby wino konwencjonalne z podobnej winnicy
• Wina naturalne są przyjazne dla otoczenia
• Każdy winiarz wytwarzający prawdziwe wina biodynamiczne jest artystą-rzemieślnikiem
• Stworzenie wina biodynamicznego wymaga pasji, talentu, cierpliwości, zacięcia. Żąda również większych nakładów finansowych, większego ryzyka i o wiele cięższej pracy fizycznej niż przy produkcji win konwencjonalnych.